Sporten in Playa Albir

Playa Albir

 

                                                                

 

 

 

 

 

Met de Middellandse zee voor de deur en goed weer is het vanzelfsprekend dat men in Playa Albir terecht kan voor verschillende watersporten. In april zie je meestal de eerste dappere zwemmers hun kansje wagen in de zee of in het zwembad. Men kan blijven zwemmen tot laat in oktober maar het fijnst is het natuurlijk in de zomermaanden wanneer de zeetemperatuur oploopt tot 28 graden.

 

Windsurfers kunnen hier ook hun gang gaan maar moeten wel buiten de zwemzone ( is met boeien afgebakend ) blijven. Tijdens de zomermaanden kan men surfmateriaal huren op het strand ( ook waterfietsen ).

Wie een zeilboot of motorboot wil meebrengen kan terecht in de vlakbij gelegen haven van Altea. Hier kan men een veilig plaatsje huren om tijdens de vakantieperiode de boot achter te laten. Vanuit Altea zijn er schitterende tochtjes mogelijk langs de kust van de Costa Blanca. In Altea zijn er ook mogelijkheden om een boot te huren of deel te nemen aan zeilcursussen.

 

Men ziet steeds meer mensen fietsen aan de Costa Blanca. De laatste jaren doen de gemeentes steeds meer  hun best om bij nieuwe wegen een fietspad te voorzien. Vanuit Albir is Benidorm of Altea makkelijk te bereiken per fiets omdat deze wegen relatief vlak zijn. De beter geoefende fietser kan zijn hartje ophalen in het achterliggende bergland van Playa Albir.

De Costa Blanca is vooral bekend om zijn golfterreinen. De kortst bijliggende golfclub met 18 holes is die van Altea. Playa Albir heeft zijn eigen golf  oefenterrein. Wie nog nooit gegolfd heeft kan het hier eens gaan uitproberen.  Ook de geoefende golfspeler kan hier terecht voor een training.  

Adres Golfclub van Altea       GOLF DON CAYO

Urbanizacion Sierra de Altea Golf           03590 Altea (Alicante) tel: 96 584 80 46

E-mail: doncayo@ctv.es