Hoe kom ik in Playa Albir

Playa Albir

 

                                                                                                

MET DE AUTO

Met de auto naar Playa Albir kan best. Vanuit Eindhoven is het ongeveer 1900 km rijden. De snelste weg is en blijft de autobaan. De meest voor de hand liggende route via de autobaan loopt via Luxemburg, Metz, Nancy , Dyon, Lyon, Orange, Narbonne tot men in Perpignan de Spaanse grens bereikt. De autoroute loopt dan verder door Barcelona, Salou, Valencia richting Alicante. Ongeveer 50 km voor Alicante verlaat men de autobaan bij Altea (afslag 64) . Vanuit Altea is het nog 5 km tot in Playa Albir. Een goed advies is om deze trip niet in 1 dag af te werken. Langs deze route liggen er voldoende overnachtinghotels waar u kunt uitrusten om de volgende dag uw tocht weer fit verder te zetten. Een paar goede en goedkope voorbeelden langs de Franse autobaan zijn de hotelketens Formule 1 en Etap. Meer informatie over deze hotels vindt u onder www.etaphotel.com en www.hotelformule1.com . In Frankrijk en Spanje zijn deze autobanen niet gratis. Voor een enkel traject is men ongeveer 100 euro aan tolgeld kwijt. Let ook op de zwarte weekends in het hoogseizoen want dan ontstaan er gegarandeerd files op deze wegen.

Het is ook mogelijk om via alternatieve wegen Playa Albir te bereiken. De nationale wegen in Frankrijk en Spanje zijn goed berijdbaar. Om met de auto via binnenwegen naar de Costa Blanca te rijden moet men wel tellen op 3 reisdagen. Liefst vermijdt men de kustweg langs de Spaanse Costa“s want deze zijn bezaaid met Spaanse vrachtwagens. Kies beter voor een route door het binnenland van Spanje. Ook aan deze wegen zijn genoeg hotelletjes te vinden om te overnachten.  

        Klik op map om te vergroten

MET DE BUS

Een goedkoop alternatief om te reizen is de bus. Verschillende touroperators bieden de mogelijkheid om alleen een busreis zonder accommodatie te boeken naar Spanje. Deze bussen zijn meestal royal class en zijn zeer comfortabel uitgerust. Een paar goede voorbeelden van touroperators zijn Solmar tours en Snoeyink. Zie websites                  www.solmar.nl en www.snoeyink.nl . De bussen vertrekken meestal vrijdagmiddag en zijn zaterdagmiddag ter plaatse. Er zijn geen uitstapplaatsen in Playa Albir maar wel in Benidorm. Van daaruit neemt u een taxi tot op uw bestemming (ongeveer 6 km). De prijzen van de bus variėren naargelang het seizoen maar kosten meestal niet meer dan 140,- euro retour per persoon.    

MET HET VLIEGTUIG

De snelste manier is zonder meer het vliegtuig. Men boekt via een reisbureau of via het internet een vlucht en na iets langer vliegen dan twee uur bereikt u de luchthaven van Alicante. U bevindt zich nu op 60 km van uw eindbestemming en dit kan men op de volgende manieren overbruggen. U boekt gelijktijdig met uw vlucht een busretour naar Benidorm via uw reisbureau, u neemt een taxi aan de luchthaven rechtstreeks naar uw eindbestemming of u neemt de nieuwe openbare busverbinding met Benidorm ( zie vertrektijden hieronder) . Op de luchthaven zijn er ook volop mogelijkheden om een auto te huren.

Een indicatie van de kosten 

  •   ticket Alicante retour : naargelang seizoen maar meestal rond de 200,- euro
  •   busretour Alicante - Benidorm : via reisbureau ongeveer 17,- euro, openbaar vervoer 12,- euro
  •   Taxi Benidorm - Playa Albir : 9,- euro enkele reis
  •   Taxi Alicante - Playa Albir : 70,- euro enkele reis.

Openbaar vervoer Alicante - Benidorm ( ALSA BUS )

  • vertrek in Benidorm : 8.00 - 12.00 - 16.00 en 20.00 uur
  • vertrek in Alicante : 10.30 - 14.30 - 17.30 en 21.30 uur

Nuttige links naar touroperators of vliegtuigmaatschappijen