Terramitica

Playa Albir

 

                                                                                                    

 

 

 

ÉÉN VAN DE GROOTSTE THEMAPARKEN IN EUROPA.

 

 

Een gigantisch pretpark waar de vijf oudste beschavingen rond de Middellandse zee worden weergegeven.Deze thema’ s zijn uitgebeeld in roller coasters, achtbanen, piraten eilanden, shows….. enz. Tickets verkrijgbaar in toeristenbureau’ s of rechtstreeks aan de kassa van het park.

 

Een paar voorbeelden

 HET PAARD VAN TROJE IN TERRA MITICA
“Caballo de Troya” (Het Paard van Troje) is de naam van een show die sinds eind augustus in het themapark “Terra Mítica” in Benidorm te zien is. Het is een show vol van passie en vuur, waarin op geromantiseerde wijze dit verhaal van de dichter Homerus uit de Griekse geschiedenis verteld wordt. De show wordt opgevoerd door een twaalftal dansers, danseressen en acteurs in de ruimte met dezelfde naam, t.w. “Caballo de Troya”. Dit bevindt zich naast de attractie “El Recate de Ulises”, in het gedeelte “Las Islas”. Een andere nieuwe show is “El Caballo Andaluz” (Het Andalusische Paard); een demonstratie dressuur van de rijschool. Het paard met de naam “Bombón” laat de belangrijkste passen zien van de Spaanse dressuur, van de eigen Spaanse pas tot aan de korte en lange galop. Ook figuren, zoals het saluut, de buiging en zelfs een klein dansje, geeft Bombón ten beste. Dit alles gebeurt op twee composities klassieke muziek van Manuel de Falla en enkele moderne muziekstukken. De show duurt in totaal zo’n 15 minuten.


ROMEINSE TIJD EN ADELAARS IN TERRAMITICA
Het themapark “Terra Mítica” is het nieuwe seizoen begonnen met een drietal nieuwe attracties. Het betreft hier drie voorstellingen die plaatsvinden in het
"Circus Máximus".
De voorstelling “Los Idus de Marzo” (de iden van maart) is het verhaal van het offer van een magiër in Rome tijdens de heerschappij van Keizer Nero. Verder ziet u paardenrennen en hoe de Romeinse soldaten in het verleden militair geïnstrueerd werden. Ook treden er acrobatische danseressen op en bedekken twee grote monsters de toeschouwers onder een deken van vuur- en rookeffecten. De voorstelling, waaraan meer dan 30 artiesten en 20 assistenten mee doen, is twee maal per dag te zien.
Het tweede nieuwtje is “La Caza del Aguila” (de jacht van de adelaar). Hier kunnen de toeschouwers met behulp van internationaal erkende valkeniers observeren hoe adelaars, valken, haviken en uilen zich door de lucht bewegen en hun buit zoeken.
Tenslotte is er de muzikale voorstelling “El Talismán de Antígona”.
Met deze musical wil men leerlingen van het lager en middelbaar onderwijs een introductie geven in de wereld van het klassieke Griekse theater.